В селі Гереженівка 9 травня відбувся мітинг-реквієм "Пам'ять сивини".

Дата: 09.05.2019 16:51
Кількість переглядів: 1463

9 травня 2019 року о 10 годині в с.Гереженівка відбувся мітинг до дня Перемоги. Заходи відбулися біля обеліска Слави.

 

Фото без опису

 

З вітальним словом до жителів села, гостей та до ветерана Коваля Івана Петровича звернулася секретар Дмитрушківської сільської ради Бень Людмила

 

Фото без опису

Фото без опису

 

   "Шановні односельчани та гості за дорученням сільського голови Шевчук Тетяни Борисівни та депутатського корпусу Дмитрушківської сільської ради щиро вітаю Вас усіх з Днем ПЕРЕМОГИ. Сьогодні велике свято для нашого народу. Ми святкуємо чергову річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир, найсвятішою - Перемога над ворогом. Розуміння цього нас єднає і робить сильнішими. Скільки б не минуло часу, а День Перемоги завжди буде світлим днем зі сльозами на очах. Ця дата житиме в наших серцях. А у пам'яті назавжди залишаться святі імена тих, хто віддав своє життя за рідну країну.

      Ніч фашистської окупації опустилася над Гереженівкою 2 серпня 1941 року і тривала до 12 березня 1944 року. За час окупації на  примусові роботи до Німеччини було вивезено більше 50 осіб. У боротьбі проти нацистських загарбників брали участь 256 жителів села, з них 128 відзначено нагородами, 132 віддали життя за Батьківщину. Після визволення села було встановлено братську могилу куди були звезені тіла двох солдатів та офіцера, які загинули в боях за село,  а в 1946 році а їх могилі встановлено пам’ятник, а в 1967 році – обеліск Слави односельчанам, які загинули в боях а батьківщину, який було реставровано в 2013 році.

    Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в роки війни, добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся за Вільну та Соборну Україну.

      Неоціненний вклад у Перемогу жінок - матерів, дружин, сестер. Вони не тільки воювали - вони ростили дітей, працювали за кількох, рятували солдат на передовій і в госпіталях. Честь їм і слава, вічна наша пам'ять, глибока шана і людська вдячність!

    Незважаючи на те, що цей день все далі йде в глибину років, перемога має величезне історичне значення для нашої  держави. Сьогодні залишилося так мало людей, кому ми особисто можемо сказати «спасибі» за цей подвиг.

     Найголовніше, чого хочеться побажати в цей день, це того, за що боролися наші діди — миру вам! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце. Бажаю в День Перемоги здоров’я, радості і щастя.

   Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди. Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни.

  Тільки разом, у порозумінні та злагоді, натхненно та згуртовано, ми збудуємо сильну, заможну, непоборну Україну!

Зі святом! Зі святом Перемоги!Слава Україні!" -  з вітальним словом до жителів села, гостей та до ветерана Коваля Івана Петровича звернулася секретар Дмитрушківської сільської ради Бень Людмила.

 

   В.О.старости с.Гереженівка Богачук Тетяна зачитала списки померлих під час війни та ветеранів які померли після війни. Всіх померлих вшанували хвилиною мовчання.

 

Фото без опису

  З музичним вітанням виступили : художній колектив «Фантазія» с.Гереженівка , учні  школи, сімейний дует «Надвечірря», сольні виступи Головко Анастасії  , Вікторії Заяць та Савченко Ольги. Організатори свята – Бень Катерина та Савченко Ольга.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора