Відбулася перша сесія сільської ради Дмитрушківської громади.

Дата: 04.01.2019 16:01
Кількість переглядів: 741

Перша організаційна сесія сільської ради Дмитрушківської  громади відбулася сьогодні, 4 січня, в приміщенні Дмитрушківської сільської ради.

Голова територіальної виборчої комісії Валентина Желізняк зазначила, що донині жодних скарг чи зауважень до виборів 23 грудня 2018 року не надходило, тож оголосила переможців виборчих перегонів – 26 депутатів та сільського голову  Шевчук Тетяну Борисівну.

Фото без опису

Тетяна Шевчук, яка очолювала Собківську сільську раду, прийняла присягу та вступила в повноваження голови Дмитрушківської  громади.

Голова Уманської райдержадміністрації Євгеній Данченко привітав Тетяну Шевчук та всю громаду: «Реформа децентралізації влади, ініційована Президентом України Петром Порошенком, – це нагода для громад розширити свої повноваження та самим розпоряджатися на своїх територіях. Відсьогодні ви будете фінансуватися напряму з держави. Успіхів і процвітання вашій новоствореній громаді».

Очільник району коротко розповів, що було досягнуто спільними зусиллями, залучаючи кошти з різних джерел, у селах, які увійшли в громаду. Сума, яка спрямована на соціально-економічний розвиток Гереженівки – 926,8 тис. грн, Гродзевого – 2441 тис. грн, Дмитрушок – 3566,1 тис. грн, Пугачівки – майже 1420 тис. грн, Собківки – 8930,2 тис. грн, Старих Бабанів – 1085 тис. грн. Це ремонт доріг, закладів соціального спрямування, покращення водопостачання тощо.Значним кроком стало створення у 2018 році на базі Дмитрушківської школи опорного закладу освіти. Усі перші класи в рамках «Нової української школи» забезпечені мультимедійним обладнанням, принтерами, новими меблями, дидактичними матеріалами. На це було витрачено 746 тисяч гривень.

«Основа у вас є, розвивайте далі свої населені пункти, дбайте про своїх земляків», – звернувся до депутатського складу та голови Дмитрушківської громади голова РДА Євгеній Данченко.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного, які являли собою формування структур та апарату сільської ради Дмитрушківської громади і організацію їх роботи.

Секретарем сільської ради громади було обрано Бень Людмилу Валеріївну, яка до того очолювала село Гереженівка, керуючим справами (секретарем) виконавчого комітету – Овчіннік Валентину Михайлівну, яка була сільським головою Пугачівки. 

До перших виборів старост  Дмитрушківської громади затверджено на посади заступників сільського голови з питань діяльності виконавчих органів з покладанням функцій старост: в Гереженівці – Богачук Тетяну Іванівну, в Пугачівці – Жовтоног Наталію Дмитрівну, в Собківці – Абраменко Зінаїду Василівну.

Обов’язки старост у селі Гродзеве виконуватиме Новіцький Петро Іванович, який здійснював повноваження Гродзевського сільського голови, а в Старих Бабанах – Мельничук Валентина Сергіївна, яка була сільською головою цього села.
                                                                                                                                                                                   Джерело...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора