Рішення виконавчого комітету №від 26 лютого 2019 року №18 «Про посилення заходів щодо профілактики малярії та інших тропічних паразитові на території сіл Дмитрушківської сільської ради.»

Кількість переглядів: 280
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 21.03.2019
Номер документу: від 26 лютого 2019 року №18
Назва документу: Про посилення заходів щодо профілактики малярії та інших тропічних паразитові на території сіл Дмитрушківської сільської ради.
Прикріплені файли:

У К Р А Ї Н А

ДМИТРУШКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Уманського  району  Черкаської  області
Виконавчий  комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від   26   лютого    2019  року    №18

село Дмитрушки

 

Про посилення заходів щодо

профілактики  малярії та інших

тропічних паразитові  на території сіл

Дмитрушківської сільської ради

 

 

            З метою попередження захворювань на малярію серед жителів сіл громади та стабілізації ентомологічної ситуації на даних  територіях  та на виконання рішення комісії ТЕБ та НС Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області протокол №6 від 12.02.2019  в питанні «Про посилення заходів щодо профілактики малярії та інших тропічних паразитозів» , відповідно  до Закону України ”Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення”, керуючись підпунктом 1 пункту ”а” статті 32 та підпунктом 6 пункту ”б” частини І статті 33 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком    Дмитрушкіської сільської ради

ВИРІШИВ :

  1. Членам  виконавчого  комітету сільської  ради:

         1.1. Проводити щороку у квітні – травні з керівниками підприємств, установ, організацій, в тому числі, які мають у користуванні водні об’єкти (ставки, водоймища тощо) незалежно від підпорядкування та форм власності, нараду з питань планування оздоровчих заходів з метою профілактики малярії та інших паразитарних і  інфекційних захворювань, за участю фахівців відповідних служб.

                1.2. Організувати:

          1.2.1. здійснення заходів щодо виконання протималярійних гідротехнічних робіт на водних об’єктах для запобігання виплоду малярійних комарів та інших небезпечних комах;

1.2.2.  проведення  комісійних перевірок  водних об’єктів району, в тому числі рибогосподарських, щодо профілактики анофелогенності із залученням відповідних служб і відомств.

1.3. Проводити у відповідності до чинного законодавства введення в експлуатацію водних об’єктів, які побудовані заново або реконструйовані.  

 

  

2.Передбачити у проектах місцевих бюджетів кошти для придбання інсектицидів для боротьби з личинками кровосисних комах у підтоплених підвальних приміщеннях житлових будинків, водоймах, дитячих, оздоровчих  закладах тощо.

         3. Провести відповідну роботу з керівниками підприємств, установ, організацій а також підприємцями, які мають у користуванні водні об’єкти, щодо обов’язкового отримання в Уманському міськрайонному управлінні Головного  управління Держпродспоживслужби в Черкаській області санітарного паспорта на водоймище.

4.Забезпечити постійний контроль за додержанням користувачами водних об’єктів на території Дмитрушківської ОТГ, незалежно від форм власності, санітарно-протиепідемічних та ветеринарних правил і норм.

5.Забезпечити проведення паразитологічних та ентомологічних  досліджень води водойм на території ОТГ .      

6.Працівникам медичних установ Дмитрушківської ОТГ :

     6.1. Забезпечити своєчасне виявлення, діагностику та госпіталізацію хворих з підозрою на малярію.

6.2. Забезпечити своєчасне інформування Уманського міськрайонного відділу «ДУ Черкаський обласний лабораторний центр МОЗУ» та Уманського міськрайонного управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Черкаській області про випадки виявлення хворих з підозрою на малярію.

6.3. Організувати надання консультативно - роз’яснювальної  допомоги громадянам, які виїжджають в країни ендемічні з  малярії та інших небезпечних інфекційних хвороб, з питань профілактики з обов’язковим наданням пам’ятки «Профілактика малярії».

6.4. Посилити через засоби масової інформації санітарно-освітню роботу серед населення щодо профілактики малярії, паразитарних та інших інфекційних захворювань.

7.Контроль  за виконанням даного рішення покласти на члена виконкому сільської ради  Абраменко З.В.

        

 

                     Сільський голова                                         Т.Б.Шевчук


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора