Рішення сільської ради №№ 6 «Про встановлення у 2019 році батьківської плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах Дмитрушківської ОТГ.»

Кількість переглядів: 1657
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 07.05.2019
Номер документу: № 6
Назва документу: Про встановлення у 2019 році батьківської плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах Дмитрушківської ОТГ.
Прикріплені файли:

У К Р А Ї Н А

ДМИТРУШКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Уманського  району  Черкаської  області
Виконавчий  комітет

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

від   12 січня    2019  року    № 6

село Дмитрушки

 

Про  встановлення у 2019 році батьківської

плати за харчування дітей в дошкільних

навчальних закладах Дмитрушківської  ОТГ                       

            З метою посилення контролю за дотриманням норм харчування і своєчасним внесенням батьківської плати за харчування дітей, на виконання наказу Міністерства освіти і науки від 21.11.2012року №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернат них навчальних закладах», постанови КМУ від 26.08.2002р. №1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів» та розглянувши наказ  начальника відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА  Бондаря Б.Б., проаналізувавши вартість харчування дитини в дошкільних навчальних закладах  Дмитрушківської  ОТГ за грудень 2018 року та січень 2019 року, яка складає  48,00 грн., керуючись ст.35 Законом  України «Про дошкільну освіту» та підпунктами 1,2 пункту «а»  статті 32  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет сільської ради

В И Р І Ш И В:

1.Встановити  на  2019 рік  вартість харчування  однієї дитини в день дошкільного  віку в сумі  48.00 грн.,  батьківську плату   за харчування в розмірі 14 грн. 40 коп. , які  відвідують ЗДО  та ДНЗ сіл Дмитрушківської ОТГ.

2. Встановити  на  2019 рік  вартість харчування  однієї дитини в день  раннього віку в сумі  42.00 грн.,  батьківську плату   за харчування в розмірі 12 грн. 60 коп., які  відвідують ЗДО та ДНЗ  сіл Дмитрушківської ОТГ.

3.Плата за харчування дітей  багатодітних  родин  (сім'ї в  яких виховується троє і більше дітей) складає 50 відсотків від  батьківської плати від вартості харчування однієї дитини в день.

   4. Звільнити від батьківської плати за харчування дітей батьків, або опікунів:

  - дітей учасників АТО;

  - дітей, переміщених з тимчасово окупованої території в  районі проведення антитерористичної операції;

   -сім'ї, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал, з урахуванням індексу зростання цін, не перевищує  рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах;

  - дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім'ях;

   - дітей, у сім'ях яких один з батьків помер;

     - дітей-інвалідів.

 5. Звільнення батьків від плати, або зменшення розміру плати за харчування дітей в  ЗДО та  ДНЗ проводиться після подання до закладу наступних документів:

    - заява від одного з батьків або осіб, що їх замінюють, щодо звільнення від плати за харчування дитини;

    - довідка про склад сім'ї, в якій проживає дитина;

    - довідка про доходи членів сім'ї;

    - копії інших довідок, які підтверджують відповідний соціальний статус дитини, що має право на звільнення від плати за харчування в ЗДО та  ДНЗ.

  6. Батьки сплачують лише за дні відвідування дитиною ЗДО та ДНЗ. За дні, які дитина не відвідувала заклад, плата батьків не здійснюється.

   7. Плату за харчування в ЗДО та ДНЗ проводити  не пізніше 15 числа наступного місяця у банківських установах.

  8.Батьківська плата встановлюється з 1 січня 2019 року.

   9. Контроль за виконання даного  рішення покласти на  бухгалтера  сільської ради  Рубаненко Н.В.

                                     

                    Сільський  голова                                                                              Т.Б.Шевчук


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора