Рішення виконавчого комітету №Від 22.03.2019 року № 37 «Про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради.»

Кількість переглядів: 260
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 22.03.2019
Номер документу: Від 22.03.2019 року № 37
Назва документу: Про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради.
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.06 МБ)

УКРАЇНИ

     ДМИТРУШКІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

УМАНСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

22.03.2019 року                                                                                                                               № 37

 

Про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу  Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради                              

 

Відповідно до пункту 8 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі  виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим,обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у м. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості  у формуванні та реалізації державної політики»,та керуючись статтею 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Дмитрушківської сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Створити ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради та затвердити її склад (додаток 1).

2. Затвердити  Положення про ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради (додаток 2).

3. Ініціативній групі в порядок та строки, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»:

3.1. Обрати уповноваженого представника та секретаря ініціативної групи;

3.2. Розробити та подати на погодження виконавчого комітету оголошення про проведення установчих зборів для формування складу Громадської ради за формою та змістом, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»;

3.3. Забезпечити підготовку, проведення та оформлення результатів установчих зборів для формування складу  Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради.

4.Рішення набирає чинності з дня оприлюднення на офіційному веб-сайті Дмитрушківської сільської ради.

5.Контроль за виконанням рішення покласти на відділ юридичного забезпечення(Гейко Р.Г.).

 

 

           Сільський голова                                                              Т.Б. Шевчук

 

 

Додаток 1

 до рішення виконавчого комітету

 № 37     від 22.03.2019 р.

 

СКЛАД

ініціативної групи з підготовки установчих зборів

для формування складу Громадської ради

при виконавчому комітеті Дмитрушківської  сільської ради

 

 

1.

Герасименко Марія Григорівна

  • жителька с. Собківка

2.

Склярук Василь Андрійович

  • Директор СКП «Дмитрушки»

3.

Білик Олег Петрович

  • Приватний підприємець с. Гереженівка

4.

Василенко Руслана Вікторівна

 

  • жителька с. Дмитрушки

5.

Соболенко Людмила

Петрівна

  • жителька с.Пугачівка

6.

Адаменко Альона Анатоліївна

  • жителька с.Старі Бабани

7.

Дошка Олександр

Вікторович

  • житель с.Собківки

8.

Устенко Олександр

Васильович

 

  • житель с.Гродзеве

Секретар виконавчого комітету                               В.М. Овчіннік

 

Додаток 2

до рішення виконкому

№ 37  від22.03.2019 р.

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про ініціативну групу з підготовки установчих зборів

для формування складу Громадської ради

при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради

 

         У своїй діяльності ініціативна группа з підготовки установчих зборів для формування складу  Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради (далі – ініціативна група) керується законами України, постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної  політики» та даним Положенням.

 

1. Загальні положення.

 

1.1. Ініціативна група – це тимчасове об’єднання зацікавлених представників інститутів громадянського суспільства, що ведуть свою діяльність на території Дмитрушківської сільської ради, жителів громади та представників виконавчого органу Дмитрушківської сільської ради, яка створюється для забезпечення організаційно – аналітичних заходів з підготовки та проведення установчих зборів.

 

1.2. До складу ініціативної групи включаються представники інститутів   громадянського  суспільства, що діють на території Дмитрушківської сільської ради, постійні жителі громади та представники органу, при якому створюється рада.

 

1.3. Керівник ініціативної групи обирається з числа її членів шляхом відкритого голосування 2/3 голосів загального складу ініціативної групи під час першого засідання цієї групи.

 

2. Основні напрямки діяльності ініціативної групи.

 

2.1. Планування діяльності ініціативної групи щодо підготовки та проведення установчих зборів.

 

2.2. Здійснення організаційних заходів.

 

2.3. Підготовка аналітичних матеріалів.

 

2.4. Забезпечення взаємодії з представниками інститутів громадянського суспільства, що діють на території Дмитрушківської сільської ради, жителями громади та структурними підрозділами Дмитрушківської сільської ради.

 

3. Завдання ініціативної групи.

 

3.1. Відпрацювання механізмів формування Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради.

 

3.2. Здійснення організаційних заходів з підготовки та проведення установчих зборів для формування Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради:

 

3.2.1. Розробка зразка заяви для участі в установчих зборах, розробка порядку денного установчих зборів, форми бюлетеня для голосування та інших необхідних документів.

 

3.2.2. Визначення ініціативною группою дати, часу, місця, порядку проведення установчих зборів.

 

3.2.3. Визначення ініціативною групою відповідальної особи за оприлюднення на офіційному Інтернет-порталі Дмитрушківської сільської ради повідомлення щодо проведення установчих зборів.

 

3.2.4. Оприлюднення відповідальною особою на офіційному Інтернет-порталі Дмитрушківської сільської ради не пізніше ніж за 45 календарних днів до проведенняустановчихзборівпідготовленогоініціативноюгрупоюповідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, прізвища, імені, електронної адреси, номера телефону відповідальної особи, до якої подаються заяви для участі в установчих зборах.

 

3.2.5. Визначення відповідальних за збір заяв, узагальнення наданих документів від інститутів громадянського суспільства, що діють на території Дмитрушківської сільської ради та жителів громади до Громадської ради при виконавчому комітеті Дмитрушківської сільської ради та складання списку учасників установчих зборів.

 

3.3. Забезпечення ведення протоколів засідань.

 

3.4. Організація реєстрації учасників установчих зборів.

 

4. Права та обов’язки членів ініціативної групи.

 

4.1. Члени ініціативної групи:

- мають однакові права та несуть відповідальність за свої дії;

 

- беруть участь у діяльності ініціативної групи;

 

- отримують інформацію про діяльність інститутів громадянського суспільства, що діють на території Дмитрушківської сільської ради;

 

- виконують доручення  головуючого  ініціативної групи за результатами засідань;

 

- надають пропозиції з питань організації проведення установчих зборів;

 

- беруть особисту участь в установчих зборах.

 

 

Секретар виконавчого комітету                                  В.М. Овчіннік

 

                                                     

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора